LumApps – ledende global intranettløsning kommer til Norge


Et sentralt mål for oss i The New Company er å bidra til modernisering av norske digitale arbeidsplasser. Et ledd i dette arbeidet er å introdusere moderne og uavhengige intranettløsninger for norske virksomheter. En av disse er franske LumApps, som nå satser globalt etter å ha hentet 700 millioner kroner i ny kapital i januar i år.

Hvis du gikk glipp av webinaret om moderne intranett og LumApps 12. mai, kan du lese mer om innholdet her og få tilgang til opptak fra webinaret.

Millioner brukere

LumApps har flere millioner brukere av sin skybaserte intranettløsning, for virksomheter fra 500 til 100.000 ansatte. Den største kunden i Skandinavia er Schibsted. Ellers teller kundelisten selskaper som bl.a. Air Liquide, Imerys, Motorola Solutions, Global Payments, Finish Line, FM Logistic, LafargeHolcim, The Economist, Etam, Veepee and Galeries LaFayette. Bransjemessig spenner kundelisten over flere bransjer, som bl.a. industriproduksjon, energi, forbrukervarer, media, retail, software og finans. Mange av kundene har til felles at de har mange førstelinjearbeidere, som oppsøker intranettet via mobil og ikke PC.


Støtter både Microsoft og Google

LumApps ble etablert i 2012, og var til å begynne med en dedikert intranettplattform for G Suite i Google sitt økosystem. De siste par årene har imidlertid LumApps også gått inn i Microsoft-universet, og er nå en Microsoft Gold Partner. Dette innebærer at LumApps kan integreres både med Office 365 og med G Suite, helt avhengig av hva slags digitalt økosystem og samhandlingsløsninger som din virksomhet satser på. LumApps kan også integreres med andre hyppig brukte forretningsapplikasjoner.

Anerkjent leverandør

De siste årene har LumApps fått økende global kjennskap og anerkjennelse , bl.a. fra Gartner, Forrester og Constellation Research. Constellation Research, med den anerkjente analytikeren Dion Hinchcliffe i spissen, har inkludert LumApps i sin short list for «Employee Digital Workspaces», sammen med bl.a. Salesforce, Microsoft SharePoint og Dropbox.


En milliard i finansiering

I januar i år hentet LumApps inn 700 millioner kroner i ny kapital, og har dermed totalt hentet inn 1 milliard kroner i egenkapitalfinansiering. Kapitaltilførselen i januar skal både gå til å utvikle intranettplattformen videre, til fortsatt global ekspansjon og til rekruttering av 150 nye arbeidere. LumApps har i dag 8 kontorer i Frankrike, Storbritannia, Tyskland, USA og Japan.  

Et komplett sosialt intranett

Intranettplattformen til LumApps er bygget rundt tre bruksområder: Dynamiske nyheter, kunnskapssiter og sosiale communities. Nyhetene kan være personalisert, avhengig f.eks. av organisasjon, lokasjon eller interesser. Kunnskapssitene er statiske nettsider som gjerne forvaltes av kunnskapsmiljøer i en organisasjon, mens communities er grupper for toveis kommunikasjon, engasjement og samhandling. LumApps har også tilleggsløsninger for Newsletter og Employee Advocacy, som innebærer at ansatte kan dele autorisert innhold fra LumApps i eksterne sosiale medier.


Plattform for krisekommunikasjon og recovery

I forbindelse med COVID-19 har LumApps lansert en gratis plattform for krisekommunikasjon og recovery. Dette er en forenklet versjon av LumApps, men vil inneholde det en virksomhet trenger for løpende internkommunikasjon, og inneholder også maler for krisehåndtering og retur til arbeidsplassen etter COVID-19.

The New Company kan hjelpe norske virksomheter med å få tilgang til denne løsningen. 

The New Company og LumApps

LumApps er en av flere ledende ansattapplikasjoner som The New Company vil gjøre tilgjengelig for norske virksomheter, etter å ha besøkt selskapet i Paris og senere gjennomgått opplæring i hvordan plattformen kan implementeres og tilpasses. Denne og andre tilsvarende samarbeidsavtaler, som f.eks. med norske Motimate, er basert på ikke-eksklusivitet, men skal bidra til at norske virksomheter raskere og enklere skal få tilgang til ledende teknologi på den digitale arbeidsplassen. 


Her kan du lese mer om moderne intranett.

© 2021 av The New Company. Personvernerklæring.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn - Grey Circle