top of page

Våre

 Rapporter 

  • Shila

Endelig får Microsoft Teams også Breakout Rooms!


Microsoft sin store konferanse Ignite 2020 gikk nylig av stabelen med mange spennende nyheter. Gleden var stor da den ettertraktede funksjonen som Zoom-brukerne lenge har hatt tilgang på, Breakout Rooms, endelig blir tilgjengelig i Microsoft Teams.


Ignite er en konferanse som arrangeres av Microsoft hvert år. Konferansen er populær blant Microsoft-entusiaster og -eksperter. Ignite-konferansen har derfor tiltrukket seg tilreisende deltakere fra land over hele verden. I år ble denne konferansen, som alle andre store konferanser, arrangert digitalt. 

Nyheter som tetter konkurransegapet?

Det er på Ignite at Microsoft deler de store nyhetene og nye fokusområder. I år lanserte Microsoft flere nye og spennende nyheter, også i en av sine viktigste applikasjoner - Microsoft Teams. Microsoft Teams regnes i dag til å være den nye «huben» og startpunktet i en digital arbeidsplass. Derfor har vi vært overrasket over hvor langt etter videoløsningen har vært konkurrentenes. Lanseringer av ny funksjonalitet gjennom 2020 viser derimot at Microsoft er klare for å tette konkurransegapet. Vi har spesielt lengtet etter Breakout Rooms, som er en funksjonalitet som Zoom tidlig var ute med og som raskt tok oss med storm! Snart vil videomøter i Microsoft Teams også inkludere denne funksjonaliteten.


Møter - mer enn bare lyd og video

Videomøter er blitt så mye mer enn bare god lyd og bildekvalitet. De virtuelle møtene skal nå tjene mange formål som statusmøter, workshops, allmannamøter, prosjektmøter osv. Dette utløser unike funksjonalitetsbehov og markedslederne har på ulikt vis og i ulik grad klart å etterkomme disse. Breakout Rooms har lenge vært tilgjengelig for brukere av Zoom og blitt flittig brukt i ulike sammenhenger der behovet for å dele møtedeltakerne opp i mindre grupper oppstår.


Eksponentiell utvikling og bruk 

Funksjonaliteten i videomøter har hatt høy utviklinghastighet nå som behovet for videomøter har økt eksponentielt i bedrifter over hele verden. Enda flere aktører finnes nå på markedet og konkurransen mellom dem og de mest populære aktørene som Zoom, Microsoft Teams og Google Meet er blitt intensivert. Noen mener at Microsoft ikke har klart å henge med i svingene i et marked som har endret seg i rekordfart. På Ignite 2020 motbeviste Microsoft dette.

Hva er Breakout Rooms

Breakout Rooms kan sees på som ulike subrom i et møte. I praksis deler møteleder opp det store møtet i flere separate møter. Møteleder er den som kaller inn og har ansvaret for at møtet blir gjennomført med det formål det er satt opp til. Alle møtedeltakere er med i hovedmøtet, men så kan gruppedeltakerne bli fordelt inn i de ulike rommene slik at de deltar i hver sine mindre møter. Hele tiden er du tilknyttet det samme hovedmøtet som du er innkalt til.


Hva er nyttig med Breakout Rooms?

Breakout Rooms er svært nyttig når man ønsker å samle en større gruppe i et møte, men også ønsker å gi de muligheten til å diskutere noe i separate og mindre grupper. Dette gir høyere grad av interaksjon og deltakelse i videomøter. Møteleder kan gjennom hele møtet veksle mellom å samle alle grupper i hovedmøtet og separere dem når gruppen igjen skal jobbe sammen på en ny aktivitet. Dermed er alle møtedeltakerne fremdeles i samme hovedmøte, men blir splittet opp ved behov. Som møteleder kan du hoppe inn i de ulike rommene og bistå ved behov.

Når er det smart å bruke Breakout Rooms?

Ved møter hvor det er behov for å skape interaksjon og gruppesamtaler er Breakout Room spesielt nyttig. Et godt eksempel er når du inviterer til et avdelingsmøte, der dere skal planlegge årets aktiviteter. Hele avdelingen samles først i et felles digitalt møte der man får felles introduksjon og presentasjon av agendaen.


Så kan du dele opp avdelingen i ulike grupper/team som kan jobbe sammen i et privat virtuelt møterom. Som arrangør kan du gå innom de ulike møtene og svare på spørsmål fra deltakerne i møtet. Som arrangør velger du når du vil avslutte Breakout Rooms. Når gruppene har jobbet ferdig individuelt så kan alle møtes i hovedrommet igjen og dele presentasjoner av gruppenes løsninger/dialog.


Funksjonen fungerer spesielt godt når man skal fasilitere workshops, prosesser, beslutninger etc.

Veikartet

Er du nysgjerrig på når du endelig kan ta i bruk Breakout Rooms i Microsoft Teams? Da behøver du ikke å vente lenge.


Siste: Breakout Rooms ble allment tilgjengelig i begynnelsen av desember. Her kan du lese vår guide: Slik kommer du i gang med Breakout Rooms i Teams.


Hvis du vil lese om andre funksjoner i Microsoft Teams, sjekk ut våre produktsider om Teams.


Comments


bottom of page