Våre

 Rapporter 

  • Shila

Endelig får Microsoft Teams også Breakout Rooms!


Microsoft sin store konferanse Ignite 2020 gikk nylig av stabelen med mange spennende nyheter. Gleden var stor da den ettertraktede funksjonen som Zoom-brukerne lenge har hatt tilgang på, Breakout Rooms, endelig blir tilgjengelig i Microsoft Teams.

Les vår guide i fersk bloggpost: Slik kommer du i gang med Breakout Rooms i Microsoft Teams


Ignite er en konferanse som arrangeres av Microsoft hvert år. Konferansen er populær blant Microsoft-entusiaster og -eksperter. Ignite-konferansen har derfor tiltrukket seg tilreisende deltakere fra land over hele verden. I år ble denne konferansen, som alle andre store konferanser, arrangert digitalt. 

Nyheter som tetter konkurransegapet?

Det er på Ignite at Microsoft deler de store nyhetene og nye fokusområder. I år lanserte Microsoft flere nye og spennende nyheter, også i en av sine viktigste applikasjoner - Microsoft Teams. Microsoft Teams regnes i dag til å være den nye «huben» og startpunktet i en digital arbeidsplass. Derfor har vi vært overrasket over hvor langt etter videoløsningen har vært konkurrentenes. Lanseringer av ny funksjonalitet gjennom 2020 viser derimot at Microsoft er klare for å tette konkurransegapet. Vi har spesielt lengtet etter Breakout Rooms, som er en funksjonalitet som Zoom tidlig var ute med og som raskt tok oss med storm! Snart vil videomøter i Microsoft Teams også inkludere denne funksjonaliteten.


Møter - mer enn bare lyd og video

Videomøter er blitt så mye mer enn bare god lyd og bildekvalitet. De virtuelle møtene skal nå tjene mange formål som statusmøter, workshops, allmannamøter, prosjektmøter osv. Dette utløser unike funksjonalitetsbehov og markedslederne har på ulikt vis og i ulik grad klart å etterkomme disse. Breakout Rooms har lenge vært tilgjengelig for brukere av Zoom og blitt flittig brukt i ulike sammenhenger der behovet for å dele møtedeltakerne opp i mindre grupper oppstår.


Eksponentiell utvikling og bruk 

Funksjonaliteten i videomøter har hatt høy utviklinghastighet nå som behovet for videomøter har økt eksponentielt i bedrifter over hele verden. Enda flere aktører finnes nå på markedet og konkurransen mellom dem og de mest populære aktørene som Zoom, Microsoft Teams og Google Meet er blitt intensivert. Noen mener at Microsoft ikke har klart å henge med i svingene i et marked som har endret seg i rekordfart. På Ignite 2020 motbeviste Microsoft dette.

Hva er Breakout Rooms