top of page

Våre

 Rapporter 

  • Morten Myrstad

Internet of Things blir realitet


Mobile First, Internet of Things og Wearables var sentrale tema på elektronikkmessen CES i Las Vegas i forrige uke, og står også i sentrum for dette intervjuet som TV2 Nyhetskanalen har gjort med Morten Myrstad i The New Company.Senere samme dag som intervjuet fant sted, brukte Google 3,2 milliarder dollar på å kjøpe ”Internet of Things-produsenten” Nest. Nest produserer i dag digitale brannvarslere og strømmålere, men forventes å øke produkttilbudet for ”det digitale hjemmet” vesentlig etter oppkjøpet fra Google. Internet of Things er altså i ferd med å bli realitet.


30 milliarder smarte enheter


- "Internet of Things” betyr at du kan plassere sensorer eller digital teknologi inne i produkter som vi omgir oss med. Det kan være hjemme, på hytta, i kjøleskapet, det kan være i fabrikker. Det nye er for så vidt at de bruker webteknologi, at de blir sporbare, og du kan bruke informasjonen på kryss og tvers av andre plattformer. Man regner faktisk med at i løpet av noen få år så vil det være 30 milliarder slike enheter rundt omkring i verden. Da snakker vi altså om 4-5 ganger jordens befolkning, sier Myrstad i intervjuet.


Mobilen har vunnet


Et annet tema som  dekkes i intervjuet er wearables, dvs. teknologi vi kan bære eller ha på kroppen vår i form av klær, klokker eller briller. Programlederen spør også hva det innebærer når Googles styreformann Eric Schmidt erklærer at ”Mobilen har vunnet” .

Programlederen får også svar på hva som kan skje når smart teknologi trer inn i bilene eller kjøleskapene til folk…..

Comments


bottom of page