top of page

Våre

 Rapporter 

  • Morten Myrstad

Vi deltar i #kiløftet – kunnskapsløft på kunstig intelligens


Vi i The New Company deltar i #kiløftet sammen med 50 andre norske bedrifter og oppfordrer våre medarbeidere, kunder, samarbeidspartnere og konkurrenter til å lære om kunstig intelligens #elementsofai.


Elements of AI er et gratis nettkurs laget av det finske teknologiselskapet Reaktor, Helsingfors Universitet og det norske designbyrået Feed. Over 400 000 personer har allerede tatt eller tar kurset, som nå lanseres i en norsk versjon.

Bak den norske versjonen står Feed, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og Norwegian Open Artificial Intelligence Lab (NAIL). Mer enn 50 ulike bedrifter, offentlige virksomheter og organisasjoner hadde ved lanseringen denne uken tatt utfordringen og vil delta i #kiløftet, deriblant The New Company.


Avmystifisering av kunstig intelligens

-Vi deler målet om å avmystifisere kunstig intelligens, og tror at Elements of AI kan være en sterk bidragsyter til å nå dette målet, sier Morten Myrstad, daglig leder i The New Company. - Vi ser at kunstig intelligens allerede er på vei inn på mange områder som vi jobber med i den digitale arbeidsplassen. Gode eksempler internt er bl.a. bruk av digitale assistenter, søk etter informasjon, kunnskapsdeling, HR- og supporttjenester. Eksternt kan bruk av kunstig intelligens bidra til å gjøre kundereisen enda mer relevant og brukervennlig. Derfor mener vi det er viktig at bedriftene investerer i praktisk kunnskap om kunstig intelligens, og inviterer sine ansatte med på kunnskapsreisen, sier Myrstad.


Gratis nettkurs for alle

Elements of AI er et gratis nettkurs for alle som er interessert i å lære om hva kunstig intelligens er, hva som er mulig (og ikke mulig) med KI, og hvordan KI påvirker livene våre. Du trenger verken å kunne programmere eller være god i matematikk for å ta kurset. Kurset kombinerer teori med praktiske oppgaver, og du kan fullføre det i ditt eget tempo.

Etter at Elements of AI ble lansert i Finland i 2018, har over 400 000 personer tatt eller tar kurset. Kurset har spredt seg over hele verden, og til nå har deltakere fra over 170 land fullført kurset. Ca. 40% av deltakerne er kvinner, mer enn dobbelt så mange som vanligvis studerer informasjonsteknologi.


Det norske kurset kan du starte her.

Din virksomhet kan bli med på KI-løftet her.

Les også om digitale samtaler og intelligent søk på våre nettsider.


Comments


bottom of page