Våre

 Rapporter 

  • Shila

Smarte tips for møter i Teams


Videomøter brukes for tiden aktivt av virksomheter over hele landet. Undersøkelser viser også at erfaringene med hjemmekontor har gjort nordmenn sultne på fleksibel arbeidsplass post-korona tid. Vi har satt sammen en rekke tips for å utføre videomøtene litt smartere.

Påkrevd hjemmekontor kastet mange norske arbeidstakere ut i et nytt og ukjent terreng da norske kontorarbeidsplasser ble stengt ned, nemlig videomøter. De meste populære leverandørene av videoløsninger i Norge er Microsoft Teams, Zoom, Cisco og Google Meet. Behovet for å holde hjulene i gang under korona er den utløsende faktoren til at så mange arbeidsgivere har gitt en rask innføring i bruken av Microsoft Teams. Likevel vil alle disse møtene kunne oppleves som krevende og til dels utmattende. Derfor har vi noen gode tips til deg som vil gjøre møtene mer effektive og litt smartere.


Demp mikrofonen din når du ikke prater

For å unngå støy, spesielt i møter med mange deltakere, anbefaler vi at alle som ikke har ordet demper sin mikrofon. Dersom dere er færre enn 6 personer, så behøver man ikke å bruke denne funksjonen. For å dempe mikrofonen din, finner du frem til mikrofonikonet øverst til høyre i videomøtet.

Din mikron er dempet når ikonet ser slik ut.Da kan ingen høre deg. Husk å klikke på ikonet igjen for å oppheve dempingen når du vil si noe.


Gjør bakgrunnen din uskarp

Ved å gjøre bakgrunnen din i videomøter uskarp, fjerner du forstyrrende elementer i videoen din. Du vil selv synes klart og tydelig, men alt annet rundt deg blir uskarpt. Denne funksjonen er utmerket å bruke når du har hjemmekontor.