top of page

Våre

 Rapporter 

  • Morten Myrstad

LumApps – ledende plattform for intranett kommer til Norge


Et sentralt mål for oss i The New Company er å bidra til å bidra til å modernisere den digitale arbeidsplassen hos norske virksomheter. Et ledd i dette arbeidet er å introdusere moderne og uavhengige plattformer for intranett. En av disse er franske LumApps, som nå satser globalt etter å ha hentet 700 millioner kroner i ny kapital i januar i år.

Hvis du gikk glipp av webinaret om moderne intranett og LumApps i mai 2020, kan du lese mer om LumApps her og nederst på siden se opptak fra webinaret.

Millioner brukere

LumApps har flere millioner brukere av sitt skybaserte intranett for virksomheter med mellom 500 og100.000 ansatte. Den største kunden i Skandinavia er Schibsted. Ellers teller kundelisten selskaper som bl.a. Air Liquide, Imerys, Motorola Solutions, Global Payments, Finish Line, FM Logistic, LafargeHolcim, The Economist, Etam, Veepee and Galeries LaFayette. Bransjemessig spenner kundelisten over flere bransjer, som bl.a. industriproduksjon, energi, forbrukervarer, media, retail, software og finans. Mange av kundene har til felles at de har mange førstelinjearbeidere, som oppsøker intranettet via mobil og ikke PC.


Støtter både Microsoft og Google

LumApps ble etablert i 2012, og var til å begynne med et dedikert intranett for Google Workspace-kunder. De siste par årene har imidlertid LumApps også gått inn i Microsoft-universet, og er nå en Microsoft Gold Partner. Dette innebærer at LumApps kan integreres både med Microsoft 365 og med Google Workspace, helt avhengig av hva slags digitalt økosystem og løsninger for samhandling som din virksomhet satser på. LumApps kan også integreres med andre hyppig brukte forretningsapplikasjoner.

Anerkjent leverandør

De siste årene har LumApps fått økende global kjennskap og anerkjennelse , bl.a. fra Gartner, Forrester og Constellation Research. Constellation Research, med den anerkjente analytikeren Dion Hinchcliffe i spissen, har inkludert LumApps i sin short list for «Employee Digital Workspaces», sammen med bl.a. Salesforce, Microsoft SharePoint og Dropbox.


En milliard i finansiering

I januar 2020 hentet LumApps inn 700 millioner kroner i ny kapital, og har dermed totalt hentet inn 1 milliard kroner i egenkapitalfinansiering. Den nye kapitalen skal både gå til å utvikle plattformen for intranett videre, til fortsatt global ekspansjon og til rekruttering av 150 nye arbeidere. LumApps har i dag 8 kontorer i Frankrike, Storbritannia, Tyskland, USA og Japan.  

Et komplett sosialt intranett

Intranettet til LumApps er bygget rundt tre bruksområder: Dynamiske nyheter, nettsteder for kunnskapsdeling og sosiale nettverk. Nyhetene kan være personalisert, avhengig f.eks. av organisasjon, lokasjon eller interesser. Kunnskapssitene er statiske nettsider som gjerne forvaltes av kunnskapsmiljøer i en organisasjon, mens sosiale nettverk er grupper for toveis kommunikasjon, engasjement og samhandling. LumApps har også tilleggsløsninger for Newsletter og Employee Advocacy, som innebærer at ansatte kan dele autorisert innhold fra LumApps i eksterne sosiale medier.


Plattform for krisekommunikasjon og recovery

I forbindelse med COVID-19 lanserte LumApps en gratis plattform for krisekommunikasjon og recovery. Dette er en forenklet versjon av LumApps, men inneholder det en virksomhet trenger for løpende internkommunikasjon, inkludert maler for krisehåndtering og retur til arbeidsplassen etter COVID-19.

The New Company og LumApps

LumApps er en av flere ledende moderne intranett som The New Company har gjort tilgjengelig for norske virksomheter. Vi har bl.a. før COVID-19 besøkt selskapet i Paris og har senere gjennomgått opplæring i hvordan plattformen kan implementeres og tilpasses. Dette er et av flere eksempler på samarbeidsavtaler vi har inngått. Andre eksempler er samarbeidsavtaler med norske Motimate, finske Howspace og australske SWOOP Analytics. Alle avtalene er ikke-eksklusive, men bidrar til at norske virksomheter raskere og enklere kan få tilgang til ledende teknologi på den digitale arbeidsplassen. 


Her kan du lese mer om moderne intranett.

Comments


bottom of page