Våre

 Rapporter 

  • Morten Myrstad

LumApps – ledende plattform for intranett kommer til Norge


Et sentralt mål for oss i The New Company er å bidra til å bidra til å modernisere den digitale arbeidsplassen hos norske virksomheter. Et ledd i dette arbeidet er å introdusere moderne og uavhengige plattformer for intranett. En av disse er franske LumApps, som nå satser globalt etter å ha hentet 700 millioner kroner i ny kapital i januar i år.

Hvis du gikk glipp av webinaret om moderne intranett og LumApps i mai 2020, kan du lese mer om LumApps her og nederst på siden se opptak fra webinaret.

Millioner brukere

LumApps har flere millioner brukere av sitt skybaserte intranett for virksomheter med mellom 500 og100.000 ansatte. Den største kunden i Skandinavia er Schibsted. Ellers teller kundelisten selskaper som bl.a. Air Liquide, Imerys, Motorola Solutions, Global Payments, Finish Line, FM Logistic, LafargeHolcim, The Economist, Etam, Veepee and Galeries LaFayette. Bransjemessig spenner kundelisten over flere bransjer, som bl.a. industriproduksjon, energi, forbrukervarer, media, retail, software og finans. Mange av kundene har til felles at de har mange førstelinjearbeidere, som oppsøker intranettet via mobil og ikke PC.


Støtter både Microsoft og Google

LumApps ble etablert i 2012, og var til å begynne med et dedikert intranett for Google Workspace-kunder. De siste par årene har imidlertid LumApps også gått inn i Microsoft-universet, og er nå en Microsoft Gold Partner. Dette innebærer at LumApps kan integreres både med Microsoft 365 og med Google Workspace, helt avhengig av hva slags digitalt økosystem og løsninger for samhandling som din virksomhet satser på. LumApps kan også integreres med andre hyppig brukte forretningsapplikasjoner.

Anerkjent leverandør

De siste årene har LumApps fått økende global kjennskap og anerkjennelse , bl.a. fra Gartner, Forrester og Constellation Research. Constellation Research, med den anerkjente analytikeren Dion Hinchcliffe i spissen, har inkludert LumApps i sin short list for «Employee Digital Workspaces», sammen med bl.a. Salesforce, Microsoft SharePoint og Dropbox.


En milliard i finansiering

I januar 2020 hentet LumApps inn 700 millioner kroner i ny kapital, og har dermed totalt hentet inn 1 milliard kroner i egenkapitalfinansiering. Den nye kapitalen skal både gå til å utvikle plattformen for intranett videre,