Sosiale nettverk for toveis kommunikasjon

Rask og fleksibel tilgang til ledende løsninger

I disse tider trengs det ikke bare rask og presis internkommunikasjon, men også toveis kommunikasjon, mellom ledere og ansatte, mellom kolleger og internt i selskapet som et felles community. Her er interne sosiale nettverk, eller «sosiale medier på innsiden», et godt alternativ. 

 

Også moderne intranett og kommunikasjonsapper har i dag støtte for sosial funksjonalitet som grupper, brukergenererte innlegg, kommentarer, likes, deling etc. Dette er nok fortsatt ukjent for mange. Men hvis du vil ha et rendyrket sosialt nettverk, så er det i praksis Yammer eller Workplace by Facebook du har å velge mellom.

Moderne Yammer 

Hvis virksomheten din har Office 365, kan Yammer tas i bruk umiddelbart, fordi Yammer er inkludert i Office 365-abonnementet. Hvis du allerede bruker Yammer, bør du nå under COVID-19 tilpasse bruken til effektiv intern- og krisekommunikasjon. Yammer har det siste året blitt betydelig modernisert, og inneholder nå også muligheter for events og nettkringkasting. Et fullstendig redesign av Yammer er nå også under utrulling, og integrasjonen med andre applikasjoner innenfor Office 365, som SharePoint, Outlook og Microsoft Teams blir stadig bedre. Hvis du har en sovende Yammer-løsning, kan derfor tiden være inne til å gjennomføre en fullstendig revitalisering og relansering. 

Workplace by Facebook 

 

Workplace by Facebook er et godt alternativ hvis du mener det er viktig at folk raskt skal kunne finne seg til rette, noe som er mulig på grunn av likhetene i forhold til Facebook privat. Workplace har innebyggede løsninger for krisekommunikasjon, og har også støtte for nettkringkasting og events. Workplace Chat er en effektiv kanal for dialog1til1 eller i mindre grupper, men kan også brukes til å sende push-meldinger til alle ansatte. Workplace har etter hvert også fått sterk støtte for integrasjon med andre SaaS-løsninger, eksempelvis dokumentverktøy som Box, Dropbox, OneDrive og Google docs, supportplattformer som ServiceNow etc.

Hjelp til å finne og ta i bruk riktig plattform 

 

Hvilken sosial plattform du skal velge, kan på mange måter være avhengig av din applikasjonsstrategi, om du vil satse på å ta i bruk flest mulig apper fra en og samme leverandør, eksempelvis Microsoft eller Google, eller om du heller vil satse på en «best of breeds»-strategi.  

 

For å komme i gang eller for mer informasjon, ta kontakt med oss. 

 

Raskt i gang – Plattform for alle - Toveis dialog – Samarbeid i grupper - Dekker dine behov nå  

Du kan også lese mer om interne sosiale nettverk her og om sosiale intranett i denne bloggposten